träning

Dags att komma i form till sommaren!

Träning hit och träning dit kanske ni tycker när ni läser denna blogg. Men faktum är att det är väldigt viktigt att hålla igång kroppen. Vi är inte byggda för att sitta på ett kontor 9 timmar för att sedan ligga hemma i soffan och kolla på film och äta skräpmat samt godis… Våren har redan kommit och har ni inte kommit igång med träningen än är det hög tid nu!!

Så här fixar du sommarformen!

Sommarform

Det enklaste tipset som de allra flesta behöver höra är helt enkelt att bara lyfta på arslet och börja träna! Det behöver inte vara något superavancerat utan en joggingtur om dagen fungerar ju bra det också. Vi har tidigare nämnt olika träningsformer som simning och dans, men valmöjligheterna slutar inte där!

Jag personligen älskar skidåkning, då i form av längdskidåkning. Även om jag också njuter av lite backåkning ibland också 🙂 Gillar du också skidåkning? Då är det perfekt träning för att fixa beach formen. Men, hur åker man skidor på våren/sommaren kanske ni undrar? Enkelt, man köper en stakmaskin! En stakmaskin är ett relativt nytt fenomen men det har också tagit träningsvärlden med storm. Nu kan man enkelt åka skidor året om, oberoende av väder. Den vanligaste varianten är en SkiErg och de finns faktiskt på de flesta svenska gym. Läs mer info om stakmaskiner på: stakmaskinen.se

Sätt upp mål med din träning, annars kommer du misslyckas!

Lite mer konkret då, hur man lyckas att uppnå den perfekta sommarformen (för just dig, alla är olika). Det viktigaste är att sätta upp klara och tydliga mål. Annars kommer du nästintill säkert att misslyckas.

När du sätter upp mål följer du dessa riktlinjer:

  • Ditt mål ska vara mätbart, typ gå ner 5 kg, springa milen 5 min snabbare
  • Det ska ha en deadline
  • Du ska ha små delmål på vägen, annars blir det svårt och tråkigt

Följer du dessa principer har du alla förutsättningar för att lyckas bra!

Glöm inte!

Undvik att bli för investerad i din egen kropp/hur du ser ut. Självklart är det kul att ha en snygg kropp och det är även hälsosamt, men det kan även leda till psykiska problem för vissa som tar det för långt. Så här kan man tänka: Tyck om dig och acceptera dig för exakt den du är, sen kan du försöka förbättra dig bara för det är kul, utmanande och hälsosamt.

Lycka till så hörs vi framöver!