Hälsa

Har du hälsan?

Vad är hälsa egentligen och vad betyder det? Känner du dig hälsosam eller ohälsosam? Har du sådana saker i livet som du vill förändra? Svaret på sista frågan är väl egentligen alltid ja då vi aldrig känner att precis allting är precis som det ska, utan det är väl snarare på det viset att vi alltid har någonting som vi känner att vi borde förbättra på ett eller annat sätt. Kanske är det på något sätt det som är en slags drivkraft för oss i många fall, eller vad tror ni? Om man blir alltför bekväm med livet så kan man också tappa lite av peppen och helt enkelt bli bekväm och det kan i många fall leda till att man blir lite förslappad och det vill man ju inte!

Om man är duktig på att ha bra koll på vad som är det viktigaste i livet och att se till så att man hela tiden ser över alla delar i sitt liv så är det också så att man hela tiden håller sig skärpt och på bettet, så att säga. Om man inte har bra koll så kan det lätt leda till att man känner sig deppig och att man känner att det är svårt att hitta livslusten och detta sker alltså trots att man har det bra på alla sätt och vis. Kanske är det inte såhär för alla, men det är vanligt och det är viktigt att man sköter om sig själv på alla sätt och vis så att man inte hamnar i en dålig spiral där saker och ting bara snurrar på utan att man själv har kontrollen!

Låter det enkelt? Det är det om man är bra på att ta tag i det och identifiera det meddetsamma, men är det så att man har svårt att se vad som sker så är det också så att det kan vara svårt att ta sig ur ett ohälsosamt leverne, vare sig det handlar om psykisk eller fysisk ohälsa.

Länkar:

http://livskick.nu/fysisk-och-psykisk-ohalsa-ofta-sammankopplat/